3 Familiedag Ideeen Voor De Hele Familie

Je moet de familiedag dit jaar organiseren. Waar begin je dan? Dat is de vraag die menig organisator zich afvraagt. Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. Wij hebben 3 familiedag ideeen voor je verzameld waar je misschien iets aan hebt. En anders kun je op onze site nog wel andere spellen of ideeen vinden die leuk zijn om te doen.

Familiedag Idee 1

Familiedagen worden vaak georganiseerd omdat men elkaar niet meer veel ziet door het jaar heen. Vele neven en nichten en ooms en tantes wonen door het hele land en je spreekt elkaar nog maar zelden tot nooit. Dus je wil op zo’n dag gezellig bijkletsen en elkaar weer wat beter leren kennen. Hoe heet het pasgeboren dochtertje van je nicht Karen? Waar werkt neef Frank op dit moment? Leuk is dan om na een uur of anderhalf een spel te doen om elkaar nog iets beter te leren kennen. Laat alle familieleden voor de familiedag al een vragenlijst invullen met vragen als:

  • Waar werk je?
  • Hoe heten je kinderen?
  • Hoe oud ben je?
  • Waar woon je?

Je kunt hier nog vanalles verder bijvullen om het leuker of grappiger te maken. Vervolgens maak je op de dag zelf twee vakken en ga je verschillende vragen stellen. Wie heeft een dochter die Marieke heet? Petra of Inge? De overige familieleden moeten dan kiezen voor een vak die bij Petra of Inge hoort. Heb je het fout val je af, heb je het goed mag je de volgende vraag ook gaan beantwoorden. Op den duur blijft er als het goed is één persoon over die gewonnen heeft.

Familiedag Idee 2

Heb je een wat creativere familie, laat ieder familielid op zijn eigen manier een zelfportret maken. Dus kinderen, ooms en tantes en de opa’s en oma’s. Dit mag geschilderd worden, geknutselt, gefotoshopt. Alles is goed. Vervolgens stal je deze uit en geef je iedereen een lijstje waarbij ze in kunnen vullen welk zelfportret bij welk familielid hoort.

Bij de hele goede schilders/creativelingen zal het redelijk makkelijk zijn. Maar bij de kinderen bijvoorbeeld weer een stuk moeilijker.

Familiedag Idee 3

Het laatste idee voor een activiteit familiedag is een fototocht in het dorp waar de ooms en tantes zijn opgegroeid. Zij kunnen lekker herinneringen ophalen bij bepaalde gebouwen waar ze gewoont of gewerkt hebben. Of waar het eerste vriendinnetje van Ome Jan gewoont heeft? Kinderen vinden zoiets ook leuk om te doen. Print een lijst met allerlei foto’s uit die de kinderen moeten zoeken en laat ze lekker door het dorp of stad lopen. Ze kunnen dan heel fanatiek worden.

Andere familiedag Ideeen

Dit waren 3 familiedag ideeen van ons. Heb je zelf ook nog leuke ideeen, laat ze dan aan ons weten en misschien voegen wij ze nog wel toe aan deze pagina.