The Hangover

The Hangover is een super grappig spel om samen met je vrienden op vriendenweekend of collega’s tijdens een teamuitje te doen. Ben je fan van de film-trilogie van the Hangover, dan moet je dit spel zelf een keer gespeeld hebben. Het staat garant voor een middag vol plezier en creativiteit.

Wat is the Hangover?

The Hangover is een Amerikaanse film uit 2009 geregeriseerd door Tod Phillips. Het verhaal gaat over Doug die gaat trouwen. Zijn beste vriend Phil wil nog een vrijgezellenfeest voor hem organiseren en zo gaan Doug, Phil, Stu en Alan (de zwager van Doug) op een dag voor de bruiloft op vrijgezellenfeest in Las Vegas.

Na een jagermeister op het dak van hun hotel, worden de vrienden ‘s ochtends wakker in hun hotelsuite en weten ze niets meer van de nacht ervoor. Maar het ergste is nog dat ze Doug (de bruidegom) kwijt zijn. Hun suite is helemaal gesloopt en er zit een tijger in de badkamer en ligt een onbekende baby in de kast.

Ze moeten nu gaan reconstrueren wat er die nacht allemaal is gebeurd om Doug terug te vinden. Stukje bij beetje vallen de puzzelstukjes in elkaar en komen ze steeds dichter bij Doug, en uiteindelijk vinden ze hem om toch op tijd het huwelijk te voltrekken.

The Hangover zelf organiseren

Maar hoe kun je hier nu een spel van maken? Het gaat hierbij niet om de film eigenlijk. Het gaat eigenlijk meer om de aftiteling van de film. Hierin zie je allerlei foto’s van wat er in de nacht is gebeurd waar ze zich helemaal niets meer van kunnen herinneren. Hier is een link naar de video van de foto’s.

En dit is het spel wat je gaat doen. Je levert het groepje wat gaat spelen allerlei puzzelstukjes aan en wat zij moeten doen is de foto’s maken wat er ‘s nachts gebeurd is. Dit is heel leuk om in een stad te doen waar je in de buurt op vriendenweekend bent. Geef het groepje de opdrachten en laat ze maar los in de stad. Het zal op hun creativiteit aankomen om leuke, grappige en gekke foto’s te maken. Uiteindelijk ga je na de activiteit samen met alle vrienden de foto’s bekijken. Je laat het groepje de foto’s dus presenteren aan de hand van het verhaal wat zij denken dat er die nacht gebeurd is. De organisatie (of de andere groepjes) zullen de foto’s en het verhaal beoordelen en uiteindelijk een winnaar kiezen.

Maar aan wat voor puzzelstukjes kun je denken hiervoor:

  • Een bonnetje van een bar met veel drank erop
  • Een visitekaartje van een tatooshop
  • Een muntje van een stripclub

Geen zin om zelf The Hangover te verzinnen?

Wij van Activiteitenweb hebben zelf een the Hangover spel gemaakt. Een download met allerlei puzzelstukkjes die je kunt gebruiken. Klik hieronder om het spel te bekijken.