Grappige spelletjes met vrienden

Iedereen staat wel eens voor dit probleem: Jij moet een avondje regelen voor je vrienden op het vriendenweekend, of gewoon gezellig thuis. En wat ga je dan doen wat voor iedereen leuk is. Dat valt niet mee. Wij geven je 3 tips voor grappige spelletjes met vrienden om te doen op deze avond.

Tip 1: Minute to win it

Simpel gezegd zijn dit allerlei verschillende spelletjes die 1 minuut duren. Het is bekend van televisie waar het jaren geleden gepresenteerd werd door Gordon. Maar om wat voor spellen gaat het dan bijvoorbeeld.

  • Zoveel mogelijk tissues uit een tissuedoosje halen binnen 1 minuut.
  • Met een rietje een pingpong bal vastzuigen en een parcour lopen.
  • Proberen zonder je handen te gebruiken een sinaasappel op te pakken tussen je knieen en dan een parcour lopen.
  • Zoveel mogelijk Oreo koekjes van je voorhoofd in je mond krijgen zonder je handen te gebruiken.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van spellen die je kunt doen. Op het internet zijn nog veel meer voorbeelden te vinden.

Tip 2: 30 seconds

Iedereen kent het spel 30 seconds wel. Het komt er op neer dat je binnen 20 seconden 5 personen/voorwerpen/plaatsen of iets dergelijks moet omschrijven voor een ander en deze moet dan raden wat jij op je kaartje hebt staan. Dit spel zorgt voor hele leuke avonden en hoort daarom zeker thuis in ons overzicht voor grappige spelletjes met vrienden.

Tip 3: Opdrachten Jenga

Voor dit spel heb je een Jenga toren nodig. Wat je doet is op verschillende blokjes bovenop een opdracht of vraag schrijven die uitgevoerd/beantwoord moet worden. Voorbeelden van opdrachten/vragen zijn:

  • Drink een borrel.
  • Zing een liedje.
  • Wat is je grootste blunder?
  • Trek een kledingstuk uit.

Vervolgens bouw je de toren op en ga je het spel spelen. Alleen als iemand een blokje uit de toren haalt, moet diegene de opdracht uitvoeren of de vraag beantwoorden.

Nog meer grappige spelletjes met vrienden

Natuurlijk kun je nog veel meer spellen doen met je vrienden. Bekijk ook eens onze spellen pagina met meer uitgewerkte spellen om te doen.