Kinderfeestje

Als ouder ontkom je er niet aan. Een kinderfeestje organiseren voor je kind. En natuurlijk moet dat het leukste kinderfeestje ter wereld zijn, want je wil je kind toch niet teleurstellen. Maar hoe je dit in gaat vullen kan natuurlijk op verschillende manieren. Heb je wat geld te besteden dan kun je natuurlijk naar bijvoorbeeld een (binnen)speeltuin gaan en de kinderen daar lekker een middag laten spelen en ondertussen wat eten daar. Maar je bent dan vaak best wel een bedrag kwijt. Natuurlijk kun je ook een kinderfeestje thuis vieren. Hier komt vaak wat creativiteit van de ouders bij kijken, maar hier willen we je dan graag bij helpen. Wij hebben enkele ideeën voor een kinderfeestje voor je uitgewerkt. Doe er je voordeel mee.

Ideeën kinderfeestje

Het zelf organiseren van een kinderfeestje begint natuurlijk bij een goed idee. Het beste kun je natuurlijk aan je kind zelf vragen welk idee het heeft. Veel kinderen hebben wel een leuk idee voor een thema kinderfeestje waar ze op dat moment veel zin in hebben.

Enkele voorbeelden voor thema’s zijn: ridders en prinsessen feest, ninja feest, voetbalfeest, survival kinderfeestje en knutsel kinderfeestje. Vaak kun je dan aan de hand van zo’n thema de spelletjes personaliseren. Heb je bijvoorbeeld een ninja feest en wil je een speurtocht doen, maak dan in plaats van pijlen, ninja’s die met hun zwaard een bepaalde kant op wijzen.

Maar behalve speurtochten zijn er nog allerlei andere activiteiten die je kunt doen. Zo kun je een escape room organiseren, lasergamen, survivallen of wie is de mol spelen.

Uitnodiging kinderfeestje

Maar voordat het feestje voor je kind is, moet er natuurlijk een uitnodiging verstuurd worden. Deze kun je natuurlijk kopen, of je gaat ze zelf maken. Voor beide valt wel iets te zeggen. Ben je makkelijk met een PC, maak hem lekker zelf. Zo niet, koop je lekker voor een paar centen een uitnodiging.

Alleen is dan de vraag, welke tekst zet je op een uitnodiging voor een kinderfeestje? Sowieso moet je de datum en tijd van het feestje erop zetten. Zet er ook bij of ze thuisgebracht worden of opgehaald moeten worden. Vergeet ook niet erbij te zetten of ze moeten eten van tevoren, of dat ze met een volle buik thuisgebracht worden.

Feestje voor iedereen

Wat voor een feestje je viert hangt natuurlijk van je gezelschap en leeftijd af. Kinderfeestjes waar alleen maar jongens komen zijn hele andere feestjes als er alleen maar meisjes zijn.

Maar ook de leeftijd van de kinderen speelt mee. Met kinderen van 5 kun je nu eenmaal niet zoveel doen als met kinderen van 11. Bovendien organiseer je hele andere dingen met jonge kinderen. Hieronder hebben we een overzichtje gemaakt van wat je kunt organiseren per leeftijd.

  • 5 jaar
  • 6 jaar
  • 7 jaar
  • 8 jaar
  • 9 jaar
  • 10 jaar
  • 11 jaar

Hopelijk heb je iets aan onze tips. Heb je nog vragen, stuur ons dan gerust een berichtje en dan proberen we hier antwoord op te geven. Veel succes met het organiseren van je kinderfeestje.