Vriendenweekend organiseren – Hoe kan dit zo goedkoop mogelijk?

Een vriendenweekend organiseren is leuk om te doen. Maar er gaat wel veel tijd in zitten. Je kunt dit natuurlijk sneller doen door activiteiten in te kopen bij aanbieders van groepsactiviteiten, maar dat kost je vaak veel geld. En vaak wil niet iedereen veel geld besteden aan zo’n weekend. Dus hoe kun je een vriendenweekend nu zo goedkoop mogelijk organiseren?

Basisbenodigheden bij vriendenweekend organiseren

Ieder vriendenweekend heeft drie basisbenodigheden, namelijk een accommodatie, eten & drinken en een of meerdere activiteiten. En nu kun je natuurlijk op elk van deze benodigheden geld besparen. We zullen voor elk van deze behoeften wat tips geven hoe je goedkoper uit kunt zijn.

Groepsaccommodatie

Een accommodatie is het belangrijkste van een vriendenweekend. Zonder dit is er geen weekend. Zorg ervoor dat je tijdig boekt. Hierdoor heb je nog voldoende keus tussen verschillende accommodaties waardoor je voor de goedkoopste groepsaccommodatie kunt gaan.

Eten & drinken

Een tip: houd boodschappenlijstjes bij. Zo kun je voor het volgend jaar precies inschatten wat er gekocht moet worden. Ook kun je zo door het jaar heen al in de gaten houden welke etenswaren die langer houdbaar zijn in de reclame zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan frisdrank, bier en wijn. Deze kun je goed al enkele weken van tevoren inslaan en zo al wat geld besparen als deze in de aanbieding zijn.

Activiteiten

Probeer zoveel mogelijk activiteiten zelf te organiseren. Activiteiten inkopen kost gewoon veel geld en als je deze zelf organiseert bespaar je extra geld die je bijvoorbeeld weer in de accommodatie of het eten kunt steken. Heb je geen inspiratie om zelf een activiteit te organiseren, bekijk dan onze spellen pagina eens.