Welke activiteiten vriendenweekend zijn leuk om te doen?

Gezellig op vriendenweekend is een hele leuke bezigheid. Maar welke activiteiten vriendenweekend kun je doen met je kameraden? Dat ligt veel aan de vriendengroep die je hebt. Heb je actieve vrienden, meer intellectuele vrienden of toch meer culinaire vrienden?

Activiteiten vriendenweekend voor actieve vrienden

Als je een actieve vriendengroep hebt, dan moet je zeker naar buiten gaan op een weekendje. Ga lekker Crazy 88 doen op de zaterdagmiddag. Hier doe je allerlei gekke opdrachten voor punten. Dit zorgt zeker voor veel plezier. Maar ook binnen kun je allerlei actieve spellen doen. Zo kun je bijvoorbeeld Minute to Win it doen. Met dit spel moet je binnen een minuut een gekke opdracht doen. Denk aan alle tissues uit een tissuebox halen, of een parcours afleggen met een sinaasappel tussen je benen geklemd zonder deze te pletten.

Activiteiten vriendenweekend voor intellectuele vrienden

Deze vrienden vinden het leuker om over dingen na te denken. Zij houden ervan om leuke quizen te doen en andere activiteiten om hun hersenen te laten kraken. Een pubquiz is dan leuk om te doen. Deze zijn leuk om zelf te maken, maar je kunt ze ook gewoon kopen. Maar ook Wie is de Mol is een leuke activiteit met deze groep. Kies van tevoren 1 mol en ga allerlei WIDM spellen doen in en rondom de accomodatie. Na elk spel kunnen de vrienden stemmen op wie zij denken dat de mol is.

Ook een escape room is leuk om te doen. Tegenwoordig zijn er bijna in elk dorp of stad wel escape rooms waar je naartoe kunt gaan. Soms zijn er ook escape rooms die dezelfde kamers hebben waardoor je dus tegen elkaar kunt strijden wie het snelste eruit komt. Dit zorgt voor een extra spelelement.

Activiteiten vriendenweekend voor culinaire vrienden

Stel je vriendengroep houd van lekker eten. Wat voor activiteiten kun je dan doen met ze? Nou, je kunt een heerlijke kookworkshop gaan doen. Lekker onder toeziend oog van een chef heerlijke gerechten maken. Nadeel hiervan is dat het vaak wel wat geld kost. Je zou zoiets ook zelf kunnen doen door verschillende groepjes te maken en elk groepje een bepaalde gang van het avondeten te laten voorbereiden. Ze krijgen ieder een bepaald budget mee en welke gang ze moeten maken en dan kun je ze loslaten. Het voordeel hiervan is dat ze zelf boodschappen moeten doen, alles voorbereiden, en uiteindelijk ook koken, waardoor je dus al een groot gedeelte van je dag door bent.

Wat je ook kunt doen is een wijnproeverij. Hiervoor kun je iemand laten komen die wijnen meeneemt en er iets over verteld, maar nog leuker is om het zelf te regelen. Zorg dat iedereen (of per twee- of drietallen) een fles wijn en een bijpassend hapje meeneemt en ook iets over deze wijn kan vertellen. Waar komt deze vandaan en wat voor smaak heeft deze?

Maar natuurlijk kun je ook combineren met de verschillende activiteiten vriendenweekend. Want er zullen ook vrienden zijn die zeer actief zijn, maar ook van een hapje en drankje houden. Dus schroom niet om de verschillende vriendenweekend spellen te combineren.