4 vriendenweekend spellen die leuk zijn om te doen

Op vriendenweekend wil je natuurlijk wat activiteiten hebben om te doen. Ik heb vier vriendenweekend spellen verzameld die leuk zijn om te doen. Het gaat hier om twee binnenspellen en twee buiten spellen. Natuurlijk zijn er nog veel meer spellen die je zelf kunt organiseren op je vriendenweekend, maar hopelijk haal je hier al wat inspiratie uit. Ik zal eerst twee buitenspellen bespreken, de Fototocht en The Hangover. Daarna komen twee binnenspellen, namelijk Levend ganzenbord en Wie is het.

Fototocht

fototocht
Een fototocht kun je op twee manieren doen. Je kunt de groepjes een blad met verschillende foto’s geven die ze moeten zoeken terwijl ze door een stad lopen. Of die ze moeten zoeken tijdens een speurtocht. Maar een andere manier is om een lijstje met gekke dingen te geven en dat ze juist daar een foto van moeten maken. Stuur ze maar naar een stad en geef ze bijvoorbeeld de opdracht een politieagent met een snor te fotograferen, of een bakker met een komkommer. Bekijk de fototocht pagina voor meer ideeën hierover.

The Hangover

the hangover

Hoe kun je nou een spel van the Hangover doen. Nou dat kan als volgt. Als je de film gezien hebt gaat het er om dat ze een avond gruwelijk gestapt hebben en alles vergeten zijn. Aan de hand van enkele tips proberen ze weer het hele verhaal van de stapavond terug te krijgen. Aan het eind van de film zie je de legendarische foto’s van de stapavond.

Maar hoe kun je hier nu een spel van maken. Wat wij gedaan hadden was een filmpje gemaakt zoals the Hangover. Dus je ziet ons een drankje doen en vervolgens ‘s ochtends wakker worden en het hele huis staat op zijn kop met allerlei gekke attributen die voorbij komen. Zo is er iemand getrouwd, zijn we iemand kwijt en heeft iemand een tattoo. Ook kregen alle groepen wat extra hints mee om de avond te reproduceren. Denk aan een bonnetje van een winkel. Het was aan de groepjes om de foto’s te maken van de avond zoals je in het filmpje hierboven ziet. Heel erg leuk om te doen voor de groepjes en ook heel leuk om ‘s avond nog even met z’n allen op de beamer te kijken wat iedereen bedacht heeft.

Levend ganzenbord

levend ganzenbord
Iedereen kent het spelletje ganzenbord wel. Dit is ook een leuk spel om op vriendenweekend te doen. Wij hadden dit in het groot op de vloer uitgelegd. We hadden 63 nummer uitgeprint op A4 en in de welbekende ovaal op de grond gelegd. De bekende velden zijn natuurlijk toegevoegd (de put, de brug, enz), maar ook zelf hadden we nog velden toegevoegd waar men een opdracht moest doen of een vraag moest beantwoorden. We hebben toen een hele leuke avond gehad met dit oud-Hollands bordspel.

Wie is het?

wie is het
Heel simpel spel waar weinig voor nodig is. Alleen een stapel post-its en wat pennen. Iedereen schrijft een persoon of voorwerp op een post-it voor zijn buurman of buurvrouw. Vervolgens plakt iedereen deze post-it op zijn voorhoofd zodat je dit zelf niet kunt zien. En dan is het om en om een vraag stellen waar alleen ja of nee op beantwoord mag worden. Wie nu als eerste raad wat er op de post-it staat heeft gewonnen.

Andere vriendenweekend spellen

Tot zo ver de 4 vriendenweekend spellen. Natuurlijk zijn er nog veel meer spellen om je vriendenweekend organiseren. Bekijk de rest van deze site om nog meer inspiratie op te doen.